Inför v. 39

 

Tisdag 26 september är det heldag orientering, se PM. Vi samlas på parkeringen vid Alby gård (till höger när du åker ned mot Alby) . Eleverna startar olika tider under förmiddagen, se bifogad startlista. OBS!! Se till att vara på plats i god tid innan start så att du inte får längre tid än du har varit ute och sprungit.

Matematik: Vi fortsätter att arbeta med tal och de olika räknesätten. Begrepp vi kommer att arbeta med är primtal, negativa tal, tal i potensform, kvadratrot mm.

 

NO: Fortsätter med energi, arbete och effekt.

Prov torsdag 5 oktober

Allt material finns i classroom. Några som ej lämnat in energikällor matrisen. Viktigt att du hänger med i planeringen. Du som var sjuk i torsdags måste  läsa: Olika energiformer. sid 246-250 finns scannat och ligger i classroom.

 

Eng: You have written the Music Research about your favourite music genre/band/singer. Your homework for Thursday is to make a short PPT presentation about your music genre and prepare your oral presentation. You are going to present your homework in small groups.

 

SO: Vi fortsätter med historia och arbetsområdet Mellankrigstiden om vägen fram till andra världskriget. Vi förbereder podd-inspelning. Planering finns här: Mellankrigstiden

 

Teknik: Vi fortsätt med “hållbar utveckling”

Tyska: Repetera följande till läxförhöret: glosor i Kapitel 4, öva gärna på de här https://quizlet.com/_3owf12 , repetera verbböjning i Presens, läs på reglerna i Classroom och öva gärna extra här: https://glosor.eu/ovning/tyska-verb-i-presens.7567890.html

Vi kommer att fortsätta jobba med tema resa och semester samt kunna uttrycka vad man har gjort på sommaren.

Info om de kommande proven: v.40. Hör och läsförståelse där ni kommer att få flervalsalternativ som ska fyllas i; v.41 Muntligt prov om de hittills behandlade teman. Exempelvis, man ska kunna konstruera och redovisa en dialog om sin camping utflykt.

v.42. Skriftligt prov: förberedelse och genomförande under lektionstid, där ni får anvisningar och genomgång om innehållet, mm innan själva skrivandet.